Til slekt og venner ...

 

Fra Kari (473 56 406)
og Idar (907 90 856)

Stasjonsveien 34 B, 1408 KRÅKSTAD
Tlf: 64 86 35 33
E-post:
idar.furuseth@gmail.com
E-post: karifuruseth@outlook.com

 

Til slekt og venner ...

Tilbakeblikk 2018:

Så er det adventstid med etterfølgende julefeiring. I mørke desemberkvelder med kulde eller regn og bar mark eller snø ute, - blir lysene tent i hver en krok. Tankene våre går til slekt og venner. Julebrevet er for oss en hyggelig og viktig kontakt med dere alle.

Kari og Idar merker at enda ett år er gått. Men vi vet at det er viktig å flytte fokus fra ting vi ikke mestrer lenger og over på det vi ennå greier og har glede av, og det er fortsatt mye. Vi lever videre med et godt og meningsfylt liv, synes vi sjøl. Vi er stort sett friske, men trenger noe lengre tid på våre gjøremål. Vi har hatt et år med mange opplevelser og har hygget oss med å kunne følge opp Joakim, vårt barnebarn.

Idar er fortsatt frisk nok. Han er flink til å være fysisk aktiv. Går eller sykler turer hvis han da ikke er opptatt med noe annet praktisk. Uten vaktmesterjobben i borettslaget kan vi nå reise bort uten forbehold om snøvær eller frost og glatt is på gangveien med behov for å strø.
Idar har stor tilpasningsevne og lever godt med sine piller. Nå tas daglige piller forebyggende. Han føler seg derfor ikke like frisk som før.

Idar driver fortsatt med å skanne/ digitalisere gamle dias, filmer og fotografier, både i farger og svart-hvitt. En del bilder legges ut på Facebook i lukkede grupper slik at våre venner også kan få glede av bilder som er samlet gjennom et langt liv.

Kari har også sine hobbyer og arbeidsoppgaver i nærmiljøet intakt.
Hoftene og synet er bedre enn på 10-15 år. Men hun trener mye så kroppen er bra å leve med, og prioriterer det. Hun har videre stor glede av sosiale samlinger ute eller med familie og venner, leser oppskrifter på sin iPad og kokkelerer litt.
Nå er hun igjen godvenner med symaskinen sin. Hun satser på gjenbruk, og snur og vender på gamle kreasjoner. Hun deltar fortsatt med frivillighetsarbeid i hjembygda si.

Erlend har hatt et bedre år. Han har fått en nye medisiner, noe som forhåpentligvis vil hjelpe ham. Etter flere somre med sykdom har han denne sommeren hatt mye glede av hytta si i Frogn. Vi har vært sammen med ham mye og, det er veldig hyggelig når han er i god form. Han jobber fullt, som konsernregnskapssjef i Norwegian-Car-Carriers-ASA på Skøyen og er ikke mye borte fra jobben. Han veldig glad i jobben sin, og han er dyktig på mange områder. Det gleder gamle foreldre. Legene er fortsatt imponert over hans arbeidsglede til tross for dårlige perioder.
Han har mye glede av sin nye , herlige Porsche.
Han er godonkel for Joakim og for våre 3 nabobarn, og det er medisin for Erlend som er glad i barn, men ikke selv ønsker å ta ansvar for egne. Vi er mye sammen med barna våre og det er veldig hyggelig.

Asle og Cecilie og Joakim har det godt sammen. Joakim er seks  år nå og er blitt en blid og fornøyd, sjarmerende og god skolegutt. Han tilbringer dagene på skolen og i skolefritidsordning, for Cecilie jobber for Harald A. Møller, og Asle i Digitale Medier 1881 AS. Den lille familien er ofte på farten. Vi er også noe sammen med Cecilies familie. Det er hyggelige mennesker og vi trives godt i lag.
Grandtantebarna Kari og Tor med lille Ingrid er fortsatt våre beste venner. Vår lille besøksvenn, Ingrid (4½ år), er ofte innom og lager liv i huset.  Det er kos. Lærer Kari får av og til besøk av Tor som gjerne vil ha litt hjelp til lekser, og det er også gøy. 

Årets store utflukt var et elvecruise på Rhinen fra Strasbourg til Amsterdam. April måned og full vår på de kanter, spesielt imponerende var tulipanene i blomst over store jorder.

Vi liker tradisjoner, og i sommer fikk vi avholdt  Solsnufesten på tunet vårt som vanlig.
En annen tradisjon er at vi hvert annet år er i på søskentur med Gunnhild og Ivar bror sammen med Tor og Sigrid. I år var vi til Stockholm med tog i tre dager. Alltid hyggelig å møtes slik, - vi mimrer blant annet om fortida vår på Bieltvedt.

Når dette skrives er det adventstid. Vi vil gjerne minne dere om at dette skal være en koselig og avstressende tid, da man bare bør gjøre hyggelige ting. Vi inviterer storfamilien på pinnekjøtt før jul. Det synes vi at vi fortsatt klarer. Vi skal møte venner på kafébesøk og spiser julemat, og så skal vi feire julaften med Erlend, Cecilie, Asle, Joakim og svigerforeldre.
Nyttårsaften har vi stua full med venner. Det blir kos det!

Tankene går til familie og venner både i inn- og utland, og vi håper dere har det bra og kan feire en god jul. Vi vil på denne måten sende dere våre varmeste julehilsener med ønsker om en fredfull julehelg og et godt nytt år med livskvalitet og god helse for hver og en!

Med julehilsen Kari & Idar

  1 2

 1 Joakim og Asle på hytta vår noen dager før vinterferien
 2 Joakim Espen og Cecilie i slalåmbakken

 

  3 4

 3  Elvecruise på Rhinen i april, her fra Rüdesheim
 4  Elvecruise på Rhinen i april, her fra Amsterdam

 

    5  6


 5  Joakim med blåse 17. mai 2018 
 6 Tre generasjoner på hytta vår i juli

 

   7  8  

7 Ingrid og Kari naboer
 8 Joakim Espen som skolegutt

 

9

 9 Erlend, glad gutt med ny Porsche